mladina


Mladina v PGD Šentilj je vedno dobro in uspešno delovala. Nekateri so ostali in so sedaj uspešni operativni člani že mnogo let, nekateri pa so odšli v druge smeri.

 

Z mladimi gasilci pionirji in  mladinci se udeležujemo na raznih tekmovanjih v naši zvezi Slovenske gorice in na tekmovanjih izven konkurence (Lenart, Sveta Ana, Jurovski Dol in Celje).

Od leta 2014 z mentorjen mladine Marjanom Šmigocem smo dosegli lepe rezultate. Vključeni sta tudi dve pomočnici (Suzana Škerlak, Mateja Fekonja), saj je na področju mladine ogromno dela in vložiti je potrebno veliko truda.

V teh treh letih smo dobili 8 pokalov. Dvakrat smo se udeležili tudi regijskega tekmovanja v kvizu, kjer nam sreča ni bila naklonjena in nam je zmanjkalo zelo malo, da bi se uvrstili na državno tekmovanje.

 

Prirejamo tudi razne piknike, kjer so povabljeni  starši in ostali člani društva, vsako leto gremo na izlet na Pohorje z gondolo, okrasimo dvorano primerno letnemu času. Na koncu leta pionirje vedno obišče Miklavž in prav tako Božiček, ki jih obdarita za ves trud.

V zimskem času v naši dvorani tudi naredimo mini kino, kjer pa kokic in palačink ne zmanjka. 

 

Vsako leto obiščemo mašo svetega Florjana, Osnovno šolo Rudolfa Maistra in vrtec Šentilj, kjerpredstavimo naše delo,opremo in vozila.

 

Z podporo našega poveljnika,predsednika ter  operativnih članov  ne bi mogli tako delovati kot delujemo, saj nam pomagajo pri raznih izvedbah. Hvala njim in društvu PGD Šentilj.

 

Trudili se bomo še naprej, ter vestno opravljali delo, ki nam je v veselje, kajti potem so vidni rezultati.

 

TRUDIMO SE PRIDOBITI ČIM VEČJE ŠTEVILO MLADIH GASILCEV

( zato vsi dobrodošli ), SAJ NA MLADIH SVET STOJI!!!

 

Z gasilskim Pozdravom "NA POMOČ"

 


Mentor mladine, Marjan Šmigoc